Baby valt in slaap tijdens het voeden

Het komt veel voor dat baby’s tijdens het voeden in slaap vallen.

De geboorte, de vele prikkels en dan ook nog het zuigen om de melk naar buiten te krijgen kosten zoveel energie, het kan ook niet anders dat je daar slaperig van wordt.

Toch is het aan het begin erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je kleine spruit voldoende melk en daarmee voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een aantal tips om je baby wakker te houden:

  • Wanneer je merkt dat je baby bijna dromenland in gaat, wrijf hem/haar dan een beetje over de handjes of kriebel onder de voetjes. Het zorgt ervoor dat je kleintje wakker blijft.
  • Werkt het zachtjes wrijven over de handjes en de voetjes niet goed dan kan het helpen je baby uit te kleden voor het voeden. Je poedelnaakte baby valt hierdoor minder snel in slaap. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de baby teveel afkoelt, door hem op je eigen naakte lijf te voeden blijft je kindje goed op temperatuur.
  • Dim het licht, de oogjes van je baby zijn nog vrij gevoelig. Bij fel licht knijpt je baby de oogjes dicht waardoor de kans groter is dat je kindje in slaap valt.
  • Het kan ook helpen tijdens het voeden tegen je baby te praten en te proberen oogcontact te maken.
  • Voor het voeden kan je de luier van je baby verschonen. Vaak vinden baby’s deze handeling niet prettig en worden ze daardoor zo wakker dat ze daarna bij het voeden niet in slaap vallen.

Veel succes met voeden en voor daarna oogjes toe en snaveltjes dicht :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *