KarTent – Duurzaam speelgoed van karton

KarTent duurzaam speelgoed

Ben je op zoek naar inspiratie voor een leuk, duurzaam cadeau voor een baby of kids? Onlangs ontdekten wij de kartonnen producten van KarTent en waren op slag verliefd!

KarTent is erg creatief met duurzaam karton, en maken er de tofste dingen mee. Denk hierbij aan speelgoed, zoals kartonnen speelhuisjes, maar ook praktische producten voor in de kinderkamer zoals wiegjes, of een giraf als staande groeimeetlat en nog veeel meer!

Maar wie is KarTent eigenlijk? 

KarTent is ooit begonnen met kartonnen tenten op festivals. Wist je dat maar liefst 1 op de 4 plastic tenten wordt achtergelaten op het campingterrein? Deze eindigen helaas allemaal in de vuilverbranding. Super zonde natuurlijk! Daarom bedacht KarTent, volledig te recyclen materiaal op basis van karton.

Maar daar stopte het niet! Er zijn nog veel meer producten die een stuk duurzamer kunnen. Zodoende ontstond het idee om ook producten voor baby en kids te ontwerpen. Deze producten zijn niet alleen duurzaam, maar bieden ook urenlang authentiek speelplezier voor je kids zonder mobiel of tablet. Inmiddels zijn er meer dan 150 kartonnen items!

KarTent heeft nu een leuke actie voor tijdens de meivakantie – 20% korting op doe-het-zelf speelgoed

Het leven zit nog even op slot. Laten we daar het beste van maken door onze creativiteit dus lekker op de vrije loop laten om de alledaagse dingen een spannende draai te geven!

Doe-het-zelf idee 1: KarTent Vogelhuisje :

Bijvoorbeeld: In mei leggen alle vogels een ei. Daar willen we de vogels natuurlijk graag bij helpen! Met een mooi versierd vogelhuisje, kunnen ook de allerhipste vogels hun eitjes in een prettig huisje uitbroeden!

Doe-het-zelf-idee 2: KarTent Nachtklok :

Leer klokkijken met je eigen klok! Met deze doe-het-zelf kit ontwerp je je eigen klok! Dat is toch veel leuker dan een ‘gewone’?!

Doe-het-zelf idee 3: KarTent Raket Raket Nachtlampje :

Of wat dacht je van een nachtlampje: Een mooie raket die je ook nog eens zelf mag beschilderen! Breng je nachtkastje tot grote hoogten!

KarTent - Raket Nachtlamp

Je krijgt 20% korting op het doe-het-zelf pakket, KLIK HIER om meer te zien :)!

Waarom is KarTent duurzaam? 

KarTent zoekt altijd naar de duurzaamste oplossingen! Op deze manier draagt KarTent een steentje bij aan een duurzame toekomst:

 • Slim verpakt!
  • Verpakkingen worden zo klein mogelijk gemaakt en gebruiken restmateriaal en al gebruikt karton. Zo kunnen de producten niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam worden vervoerd!
 • Duurzaam karton
  • Het karton bestaat voor 73% uit gerecycled materiaal. De rest van het karton is gemaakt van FSC-gecertificeerde houtvezel.
 • 100% te recyclen 
  • In tegenstelling tot heel veel andere consumentenproducten is alles 100% te recyclen
 • Made in Amsterdam
  • KarTent maakt haar producten niet in verre landen, dus ze hoeven hier ook niet hierheen gesleept te worden met vervuilend transport!
 • Gemaakt voor jou!
  • Na je bestelling wordt jouw product ‘vers’ gemaakt! Er wordt dus geen product teveel gemaakt en er is geen voorraad!

Karton, is dat wel sterk genoeg? 

Alle producten worden gemaakt van een sterk Kraft karton. Dit is veel sterker dan je gewend bent dan bijvoorbeeld het karton van de online bezorgdoosjes of bananendoosjes. Dat komt wel goed dus!