Kinderwagen kopen – tips bij aanschaf

productplacement-kinderwagen-kopen

Het kopen van een kinderwagen is een moeilijke onderneming. Er zijn heel veel verschillende kinderwagens te koop waardoor het soms lastig kan zijn om een beslissing te maken over welke kinderwagen het beste bij je past en welke je uiteindelijk gaat aanschaffen. In dit artikel over kinderwagens geven we je tips over waar je op kunt letten bij de aanschaf ervan zodat je gerichter tot een geschikte keuze kunt komen.

Kinderwagen kopen Tip 1 – Verstelbaarheid van de lengte en hoogte van de kinderwagen

Een van de eerste dingen waarop je moet letten bij het aankopen van een kinderwagen is je eigen lengte en de lengte van je partner. Het is namelijk erg vervelend om niet lekker achter je kinderwagen aan te kunnen lopen.

Ondanks de grote verschillen in hoogtes waarop kinderwagens worden aangeboden beschikken vrijwel alle kinderwagens over de mogelijkheid de lengte te verstellen. De manier waarop je dit kunt doen moet makkelijk zijn en fijn aanvoelen.

Heb je een aantal geschikte kinderwagenmodellen gevonden waarvan de lengte van de hendel en de hoogte van de bak op de juiste hoogte kunnen worden ingesteld dan is het tijd om de kinderwagens te testen op gebruiksgemak.

Kinderwagen kopen Tip 2 – Inklappen en opbergen van de kinderwagen

Bij het aanschaffen van een kinderwagen is het aan te raden om te bekijken hoe de kinderwagen na het gebruik kan worden ingeklapt of opgevouwen. In sommige gevallen is het inklappen van een kinderwagen een simpele handeling terwijl het bij andere kinderwagens een complex proces is waar verschillende stappen moeten worden verricht.

Naast de manier waarop je de kinderwagen kunt inklappen is het verstandig om voor de aanschaf van een kinderwagen na te denken over de plek waar je de kinderwagen wilt opbergen. Sommige kinderwagens kunnen bij het opbergen rechtop gezet worden, maar er zijn ook kinderwagens die bij het opbergen alleen opgehangen kunnen worden.

Kinderwagen kopen Tip 3 – Vervoeren van de kinderwagen

Voor de aanschaf van de kinderwagen is het belangrijk om na te denken over de manier waarop je de kinderwagen wilt gaan vervoeren.
Verwacht je de kinderwagen veel met het openbaar vervoer te gaan gebruiken dan is het aan te raden om te kijken of het kinderwagenmodel beschikt over een hendel waaraan je de kinderwagen gemakkelijk kunt optillen.
Mocht je de kinderwagen willen vervoeren met de auto dan is het verstandig om de omvang van je achterbak op te meten wanneer je een kinderwagen gaat aanschaffen, zodat je naderhand niet voor verrassingen komt te staan. Nog beter is dat je met je auto naar de winkel rijdt en ter plekke probeert de kinderwagen in de auto op te bergen.

Tip: Let in alle gevallen op het totale gewicht van de kinderwagen. Probeer eventueel het gewicht van je kindje na te bootsen door er bijvoorbeeld een rugzak met boeken in te leggen.

Kinderwagen kopen Tip 4 – Gebruik van de kinderwagen

Voordat je een kinderwagen aanschaft moet je nadenken waar je de kinderwagen vooral gaat gebruiken. Het zijn hierbij vooral de wielen die bepalen of de kinderwagen geschikt is voor hetgeen waar jij hem veel voor zal gaan gebruiken.

Loop je er vooral mee door de stad en ga je er veel mee winkelen dan moet je kijken naar kinderwagens met kleine (zwenk)wieltjes die makkelijk wendbaar zijn.
Verwacht je met de kinderwagen vooral op onregelmatige paden te gaan wandelen zoals grind, zand en ruwe ondergronden dan is een kinderwagen met grotere banden voorzien van een diep profiel waardoor de wegligging optimaal blijft een goede optie.

Een combinatie van bovenstaande is natuurlijk ook mogelijk. In dat geval zoek je naar een kinderwagen die zowel kleine als grote banden heeft. Bij kinderwagens met verschillende formaat wieltjes is het vaak mogelijk de bak te draaien wanneer de situatie zich daarvoor aandient.
Loop je door het bos dan draai je de bak om zodat de grote banden voor staan, loop je door een smalle (winkel)straat dan plaats je de kleine wieltjes voor.

Kinderwagen kopen Tip 5 – Wieltjes van de kinderwagen

Bij het aanschaffen van de kinderwagen kun je naast de grootte van de wielen ook nog kijken of er lucht- foam- of schuimbanden onder zitten. Hierbij hebben luchtbanden het grote voordeel dat je oneffenheden op de weg minder snel voelt, maar foam- of schuimbanden kunnen niet lek raken.

Kinderwagen kopen Tip 6 – Veiligheid van de kinderwagen

De veiligheid van de kinderwagen is natuurlijk heel erg belangrijk.

Kies bij voorkeur altijd een kinderwagen die op 2 wielen remt. De rem moet goed bereikbaar zijn voor de persoon die erachter loopt en moet makkelijk te bedienen zijn.

Verder is het belangrijk dat een kinderwagen een beveiliging heeft tegen ongewild inklappen. Dat betekent over het algemeen dat er minimaal twee aparte handelingen moeten worden verricht om hem in te klappen of op te vouwen.
Ook is het handig wanneer er een klip aan de kinderwagen verbonden zit die ervoor zorgt dat de ingeklapte kinderwagen ook daadwerkelijk ingeklapt blijft.

Bij het aanschaffen van de kinderwagen is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing te vragen om te controleren of de wagen de goedkeuring draagt van de Europese norm: NEN-EN 1888:2012. Dit betekent namelijk dat de kinderwagen uitgebreid is getest en voldoet aan een de strenge eisen die deze Europese norm stelt aan de kinderwagen.

Kinderwagen kopen Tip 7 – Prijssamenstelling van de kinderwagen

Het grote aanbod verschillende kinderwagens zorgt er tevens voor dat de prijzen van kinderwagens erg uiteen lopen. Heb je een kinderwagen op het oog check dan eerst goed wat je allemaal krijgt voor de prijs die voor de kinderwagen wordt gevraagd.

Kinderwagen accessoires

In veel gevallen zitten er bij de prijs van de kinderwagen ook kinderwagenaccessoires bij inbegrepen, de meest voorkomende kinderwagenaccessoires zijn:

  • Een kinderwagen reiswieg
  • Een kinderwagen opberg reistas
  • Een kinderwagen bijpassende luiertas
  • Een kinderwagen boodschappenmand
  • Een kinderwagen voetenzak
  • Een kinderwagen parasol
  • Kinderwagen autostoel adapters
  • Een kinderwagen regenhoes

Kinderwagen kopen Tip 8 – Slapen in de kinderwagen

Het gebeurt regelmatig dat je kindje tijdens de rit in de kinderwagen in slaap valt. Wanneer je verwacht dat je lange stukken zult gaan wandelen waarbij je kindje slaapjes gaat doen dan is het aan te raden een kinderwagen te nemen waar een reiswieg bij zit inclusief een matrasje.

In de meeste gevallen kan de reiswieg eenvoudig worden losgekoppeld. Fijn wanneer je op visite bent en tijdens dat bezoek je kindje ergens neer kunt zetten waar het rustig kan blijven doorslapen.

Tip: Check voor de aanschaf van de kinderwagen of de reiswieg ook los van de wagen plat op de grond kan blijven staan.

Kinderwagen kopen Tip 9 – Kinderwagen voor een baby of een dreumes

Bij de aanschaf van de kinderwagen moet je kijken of deze geschikt is voor een baby of voor een dreumes, de eisen hierbij zijn namelijk wat anders.

Bij een pasgeboren baby is een kinderwagen nodig met een bak waarbij de baby plat kan liggen. Pasgeboren baby’s hebben namelijk een goede ondersteuning nodig van de rug en die krijgen ze alleen wanneer ze volledig plat liggen.

Bij een wandelwagen is het daarom belangrijk dat deze meer dan 150 graden kan kantelen, maar een reiswiegje waarin de baby volledig plat kan liggen heeft altijd de voorkeur.

Koop je de kinderwagen voor een baby die al wat ouder is en daardoor al rechtop kan zitten dan kan je kijken naar een kinderwagen met een zitje erin.

Baby’s mogen pas in een kinderwagen zitten wanneer ze op zichzelf kunnen zitten, dus zonder ondersteuning. In alle andere gevallen moeten baby’s altijd plat liggen wanneer ze worden vervoerd.

Kinderwagen kopen Tip 10 – Kijkrichting van de kinderwagen

Veel kinderwagens bieden de mogelijkheid de bak om te draaien waardoor je de kijkrichting van je kindje kunt aanpassen. Allereerst is het natuurlijk heerlijk om tijdens de wandeling oogcontact te kunnen maken met je baby. Daarnaast is het ook super handig wanneer er felle zon in de kinderwagen schijnt om zo je kindje te kunnen beschermen en de bak te kunnen draaien.

Kinderwagen kopen Tip 11 – Autostoeltje op de kinderwagen

Het is erg handig wanneer de bak van je kinderwagen vervangen kan worden door een autostoeltje. Hiervoor moeten er ook adapters bij de kinderwagen zitten, vaak eenvoudig op en af te klikken op het onderstel van de kinderwagen.

Let op dat je je kindje niet te lang vervoert in een autozitje (max 1,5 uur).

Tot zover onze tips bij de aanschaf van een kinderwagen. Hieronder vind je een actueel aanbod van kinderwagen aanbiedingen.

 

Een greep uit onze aanbiedingenBekijk alle buggies

-30%
 6,99
-10%
-20%
 295,99
-18%
 40,90
-15%
 16,96
-15%
 144,49
-20%
 144,46
-19%
-11%
 48,90
-13%
-20%
 295,99
-14%