Stuwing van borsten

Stuwing van borsten een veelvoorkomende kwaal bij zwangere vrouwen of bij vrouwen die net bevallen zijn. Veel vrouwen krijgen vaak een aantal dagen na hun bevalling last van stuwing van borsten. Deze stuwing veroorzaakt dat de huid van de borsten vaak gevoelig wordt, strak aanvoelt en soms wat doorschijnend oogt.

Deze stuwing wordt over het algemeen gezien als teken dat de borstvoeding goed op gang komt. Goed nieuws dus, maar deze stuwing van de borsten is alles behalve een pretje en kan soms als zeer pijnlijk worden ervaren.

In veel van de gevallen voelen de borsten vaak warm en pijnlijk aan.

Tip

Houdt een luiertje onder de kraan en laat deze zichzelf volzuigen met water. Laat de luier uitdruppelen en leg deze vervolgens in de vorm van een kommetje in de vriezer.

Laat de luier bevriezen en haal hem tevoorschijn wanneer je last hebt van je borsten. De bevroren luier werkt als compressor die door de kou zocht voor verlichting van de pijn. Het is erg belangrijk dat je de bevroren luier voordat je deze op de borst(en) legt eerst goed inwikkelt in een theedoek of handdoek. 

Het effect is verkoelend en in veel gevallen haalt het de scherpe randjes van de pijn weg.

NB: Leg de luier of een ander soort ijskompres nooit direct op de huid, maar bind er altijd een theedoek omheen. Bij direct contact kan de huid bevriezen dat brandwonden als gevolg kan hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *